Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat

Comprar entrades

Recupera el Cicle de Dante en vídeo

Recupera el Cicle de Dante en vídeo

Recupera el Cicle de Dante en vídeo

Aquesta tardor s'ha celebrat el Cicle de Dante, un esdeveniment que ha volgut commemorar els 700 anys de la Divina Comèdia del poeta italià. El MEV i els Amics dels Museus d'Osona han organitzat una sèrie de conferències i activitats que pots recuperar en format vídeo. A continuació presentem cadascuna de les conferències amb l'enllaç corresponent:

CICLE DE CONFERÈNCIES:

 

La Divina Comèdia, un món sencer per descobrir.

Conferència a càrrec de Joan Francesc Mira, escriptor, assagista, traductor, antropòleg, activista, professor de Filologia Clàssica i fundador del Museu d’Etnologia de València.
La Commedia hauria de pertànyer a aquell petit grup de llibres de freqüentació necessària, en tant que expressió d’aquesta humanitat comuna que ens fa a tots companys de la mateixa experiència de vida i del mateix viatge que Dante realitzà imaginàriament, però tan realment, ara fa ja set segles.
Enllaç

 

Viatge a l’infern de Dante interpretat pels artistes.

Conferència a càrrec de Francesc Orenes, professor emèrit de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. La fantasiosa i exuberant Divina Comèdia de Dante ha motivat que artistes de totes les èpoques reinterpretessin en clau visual el seu contingut literari. L’art, concebut sobretot com a suport, ha contribuït de manera notable en favor del seu coneixement i divulgació des de totes les manifestacions artístiques: pintura, escultura, gravat, murals o miniatures en còdexs.
Enllaç

 

De l’Infern al Paradís. Un viatge a la cultura i al pensament medieval.

Conferència càrrec d’Andrea Serrano Raurell, doctora en Història de l’Art.

La Divina Comèdia de Dante és un viatge introspectiu a la recerca del jo, del món i de la pròpia existència. Dante ens revela aspectes profunds de la condició humana i ens submergeix en l’esperit de l’època medieval. Política, poder, filosofia, teologia i pensament en l’obra d’aquest gran clàssic de la literatura universal.
Enllaç

 

Episodis de l’Infern del Dante i la dansa. 

Espectacle a càrrec dels actors Margarida Tió i Jordi Arqués, amb guió conduït per Carme Rubio, professora  associada de la UVic-CC. i de Berta Vilarrasa, quant a la dansa contemporània.
Lectura d’episodis de l’Infern del Dante combinats amb la dansa, Nel mezzo del camin di nostra vita/ mi retrovai per una selva oscura…, creada per a aquesta ocasió. Si la recitació facilita el contacte amb la força del llenguatge poètic, traduït per J. F. Mira, la dansa transforma la bellesa de la paraula en expressivitat corporal.
Enllaç