Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat
Visites
Per als nens
Abans de fer la visita, us recomanem que tingueu en compte el temps disponible i els diferents itineraris que us proposem i que segons els vostres interessos trieu entre l’oferta de visites guiades, activitats i exposicions. Escolliu el vostre recorregut amb les aplicacions disponibles o la web mòbil.
Recorreguts
Una magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d'arqueologia, orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Un fons de valor excepcional integrat per més de 29.000 peces.
No importa qui siguis o quina edat tinguis, hi ha moltes maneres de descobrir com eren els nostres avantpassats, què feien, com vivien i què pensaven, ho pots fer en línia o també al museu, on us esperen diverses propostes participatives per viatjar al passat amb visió de present.
Conferències, visites guiades, recorreguts temàtics, tallers, cursos.... Descobreix les col·leccions permanents i les exposicions temporals que organitza el museu a través d’una àmplia oferta d’activitats adreçades a tots els públics.
El dissabte 23 de novembre de 2024 vam celebrar el PAD MEV al Museu d’Art Medieval. Expliquem què vam fer!
El PAD (Patrimoni Art Digital) és una jornada de creació digital que té lloc en diferents equipaments culturals catalans, especialment museus. El seu objectiu és posar en valor els formats digitals com a nous llenguatges artístics, així com reivindicar els museus com a espais de creació i oberts a la ciutadania. Amb aquest objectiu, a cada jornada, quatre artistes emergents (entre 18 i 30 anys) creen in situ una peça d’art inspirada en la col·lecció del museu.
El PAD MEV 2024 s’emmarca dins del cicle “Saber mirar com Tàpies” produït pel Museu d’Art Medieval en commemoració de l’Any Tàpies. Les quatre artistes que han participat aquest any s’han inspirat en la col·laboració que l’artista va fer amb la revista Cavall Fort l’any 1967 de la que en va resultar una portada i un text “El joc de saber mirar”. Del procés han resultat quatre noves obres d’art digital. Us presentem a les artistes:
Inspirada en la figura de Tàpies i la capacitat d’experimentació que va caracteritzar la seva carrera, la Sofía ha creat una videoinstal·lació que convida els espectadors a mirar més enllà i jugar amb la percepció i la interpretació.
A més, vam poder comptar amb la participació dels alumnes de l’@uvic i l’@eartvic en una convocatòria de premis per a artistes digitals en procés de formació. Diferents alumnes van presentar treballs en què també feien servir el llenguatge digital inspirats en el cicle “Saber mirar com Tàpies”. De cada centre educatiu en van sortir dos treballs premiats amb un 1r premi i un 2n premi i, en el cas de l’EART, va haver-hi també accèssit.
Moltes gràcies a les artistes, als alumnes, al públic per aquesta jornada!