Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat
Visites
Per als nens
Abans de fer la visita, us recomanem que tingueu en compte el temps disponible i els diferents itineraris que us proposem i que segons els vostres interessos trieu entre l’oferta de visites guiades, activitats i exposicions. Escolliu el vostre recorregut amb les aplicacions disponibles o la web mòbil.
Recorreguts
Una magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d'arqueologia, orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Un fons de valor excepcional integrat per més de 29.000 peces.
No importa qui siguis o quina edat tinguis, hi ha moltes maneres de descobrir com eren els nostres avantpassats, què feien, com vivien i què pensaven, ho pots fer en línia o també al museu, on us esperen diverses propostes participatives per viatjar al passat amb visió de present.
Conferències, visites guiades, recorreguts temàtics, tallers, cursos.... Descobreix les col·leccions permanents i les exposicions temporals que organitza el museu a través d’una àmplia oferta d’activitats adreçades a tots els públics.
Els Amics dels Museus d’Osona inaugura una nova línia d’activitats transversals, juntament amb el MEV i la Biblioteca Pilarin Bayés, que mostra el diàleg que s’estableix entre obres de diferents gèneres, i que poden ser de totes les èpoques i països.
Tots hem observat que, quan aquestes interferències es produeixen, sovint donen peu a la creació de noves obres d’art. Aquest és el cas de les tres parelles d’obres d’aquest cicle: L’atles Català, una carta nàutica medieval de gran valor artístic, esdevé el tema central d’una novel·la contemporània; Mrs. Dalloway, la gran obra de Virgínia Woolf, es converteix en font d’inspiració d’una pel·lícula, on cadascuna de les tres protagonistes, d’èpoques i llocs diferents, és una representació de Mrs. Dalloway i, finalment, la història de la jove que apareix en un dels quadres més coneguts del pintor Johannes Vermeer, La noia de la perla, del segle XVII, es reconstrueix minuciosament en un film del segle XXI.
Treballar aquestes relacions ens permet descobrir qualitats noves en les obres que les inspiren i, alhora, observar com es va construint el nostre imaginari cultural col·lectiu.