Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat
Visites
Per als nens
Abans de fer la visita, us recomanem que tingueu en compte el temps disponible i els diferents itineraris que us proposem i que segons els vostres interessos trieu entre l’oferta de visites guiades, activitats i exposicions. Escolliu el vostre recorregut amb les aplicacions disponibles o la web mòbil.
Recorreguts
Una magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d'arqueologia, orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Un fons de valor excepcional integrat per més de 29.000 peces.
No importa qui siguis o quina edat tinguis, hi ha moltes maneres de descobrir com eren els nostres avantpassats, què feien, com vivien i què pensaven, ho pots fer en línia o també al museu, on us esperen diverses propostes participatives per viatjar al passat amb visió de present.
Conferències, visites guiades, recorreguts temàtics, tallers, cursos.... Descobreix les col·leccions permanents i les exposicions temporals que organitza el museu a través d’una àmplia oferta d’activitats adreçades a tots els públics.
“Autoretrat d’Artemisia Gentileschi” Royal Collection
Cicle de conferències, cinema i dansa que selecciona, dins el món predominantment masculí de la pintura al llarg del temps, l’activitat artística d’unes quantes dones que van viure en èpoques diferents i llocs diversos.
Costa molt trobar alguna pintora de les èpoques més antigues, perquè la presència professional de la dona en el món de l’art no era tolerada socialment; tanmateix, contra les prohibicions sempre acaben sorgint noms aïllats de dones artistes que van causar l’admiració dels seus contemporanis, com és el cas de Marcia Severa o Iaia de Cízic (segle I a. C.), pintora romana d’influència grega, capaç de captar en el seu autoretrat l’expressió humana dins tot un joc de miralls o, en el segle XVII, la genial Artemisia Gentileschi, que va heretar del seu pare tant la tècnica caravaggiana com el taller que va dirigir tota la seva vida. Del segle XX, dues artistes rutilants: la mexicana Frida Kahlo i la catalana Remedios Varo. La darrera conferència mostra com, durant l’Edat Mitjana, hi havia altres dones dedicades a confeccionar bells productes de tipus més artesanal.
Aquest cicle es completa amb la projecció d’una pel·lícula dedicada a Frida Kahlo, un club de lectura a la biblioteca Pilarin Bayés i amb una cloenda que presenta l’espectacle de dansa 2 x 2, creat expressament per a aquesta ocasió. Així, al llarg d’aquestes sessions tindrem l’oportunitat de conèixer tant l’obra de quatre dones artistes que es van rebel·lar contra les normes que la seva societat els imposava, com altres realitzacions anònimes i artesanes de factura femenina.
Organitza: Amics dels Museus d’Osona i MEV, Museu d’Art Medieval
Col·labora: Cineclub Vic, Museu de l’art de la Pell, el Casino de Vic i la Biblioteca Pilarín Bayés