Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat

Comprar entrades

Cicle de conferències, cinema i dansa «dones pintores d’avui i d’ahir»

Cicle de conferències, cinema i dansa «dones pintores d’avui i d’ahir»

“Autoretrat d’Artemisia Gentileschi” Royal Collection

Cicle de conferències, cinema i dansa «dones pintores d’avui i d’ahir»

Cicle de conferències, cinema i dansa que selecciona, dins el món predominantment masculí de la pintura al llarg del temps, l’activitat artística d’unes quantes dones que van viure en èpoques diferents i llocs diversos.

Costa molt trobar alguna pintora de les èpoques més antigues, perquè la presència professional de la dona en el món de l’art no era tolerada socialment; tanmateix, contra les prohibicions sempre acaben sorgint noms aïllats de dones artistes que van causar l’admiració dels seus contemporanis, com és el cas de Marcia Severa o Iaia de Cízic (segle I a. C.), pintora romana d’influència grega, capaç de captar en el seu autoretrat l’expressió humana dins tot un joc de miralls o, en el segle XVII, la genial Artemisia Gentileschi, que va heretar del seu pare tant la tècnica caravaggiana com el taller que va dirigir tota la seva vida. Del segle XX, dues artistes rutilants: la mexicana Frida Kahlo i la catalana Remedios Varo. La darrera conferència mostra com, durant l’Edat Mitjana, hi havia altres dones dedicades a confeccionar bells productes de tipus més artesanal.

 

Aquest cicle es completa amb la projecció d’una pel·lícula dedicada a Frida Kahlo, un club de lectura a la biblioteca Pilarin Bayés i  amb una cloenda que presenta l’espectacle de dansa 2 x 2, creat expressament per a aquesta ocasió. Així, al llarg d’aquestes sessions tindrem l’oportunitat de conèixer tant l’obra de quatre dones artistes que es van rebel·lar contra les normes que la seva societat els imposava, com altres realitzacions anònimes i artesanes de factura femenina.

 

Organitza: Amics dels Museus d’Osona i MEV, Museu d’Art Medieval

Col·labora: Cineclub Vic, Museu de l’art de la Pell, el Casino de Vic i la Biblioteca Pilarín Bayés