Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat

Comprar entrades

Recerca i museus

Recerca i museus

Recerca i museus

Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats, i Bernat Puigtobella, director de la revista cultural El Núvol, dialoguen sobre la recerca i els museus a propòsit de la presentació del novè volum de QMEV. Una reflexió sobre l’abast, la qualitat i les possibilitats de la recerca que es du a terme als museus a l’entorn de matèries com les seves col·leccions, l’evolució dels públics o l’impacte social de la cultura.

Recerca i museus

Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats, i Bernat Puigtobella, director de la revista cultural El Núvol, dialoguen sobre la recerca i els museus a propòsit de la presentació del novè volum de QMEV. A partir de la presentació dels seus continguts en el marc de la planificació de recerca del MEV, ambdós ponents reflexionaran sobre l’abast, la qualitat i les possibilitats de la recerca que es du a terme als museus a l’entorn de matèries com les seves col·leccions, l’evolució dels públics o l’impacte social de la cultura.

 

QMEV és l’organ periòdic d’expressió científica del MEV. El número IX (2017-2023), integrat per deu articles, recull el resultat de la jornada sobre creus processionals medievals, celebrada l’any 2018, i alguns continguts relatius a l’exposició “El luxe dels ivoris romànics. Ivoris del Musée de Cluny al MEV”, celebrada l’any 2019, a més d’altres textos de recerca científica i relatius a esdeveniments en la vida del MEV dels darrers anys com ara la construcció de la sala immersiva i la reforma de l’exposició permanent de la col·lecció lapidària (2022).

 

Benvinguda d’Oriol Picas, director del MEV i de QMEV.

Parlament de Marc Sureda, director editorial de QMEV, sobre procés editorial i contingut de QMEV IX.

Diàleg entre Joaquim Nadal, Conseller de Recerca i Universitats, i Bernat Puigtobella, director de la revista El Núvol.

 

Gratuït.
Reserva prèvia a reserves@museuartmedieval.cat o al 938 869 360