Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat

Comprar entrades

Dones artistes de fa mil anys. Conferència del cicle «Dones pintores d’avui i d’ahir»

Dones artistes de fa mil anys. Conferència del cicle «Dones pintores d’avui i d’ahir»

Dones artistes de fa mil anys. Conferència del cicle «Dones pintores d’avui i d’ahir»

Dones artistes de fa mil anys

Durant el romànic pocs artistes signaven les seves obres i, per tant, en desconeixem el gènere dels autors. Tanmateix, podem resseguir la traça d’algunes dones pintores, il·luminadores de manuscrits o brodadores les quals ornaven els temples amb les seves precioses obres. Algunes d’aquestes dones eren religioses i d’altres laiques, però totes tenien en comú la seva dedicació a l’art. Conferència a càrrec de Judit Verdaguer, especialista en art medieval i  conservadora del MEV. Dijous 14 de març a les 18:30h al MEV, Museu d’Art Medieval, entrada gratuïta.

 

«Dones pintores d’avui i d’ahir» és un cicle de conferències, cinema i dansa que selecciona, dins el món predominantment masculí de la pintura al llarg del temps, l’activitat artística d’unes quantes dones que van viure en èpoques diferents i llocs diversos. Costa molt trobar alguna pintora de les èpoques més antigues, perquè la presència professional de la dona en el món de l’art no era tolerada socialment; tanmateix, contra les prohibicions sempre acaben sorgint noms aïllats de dones artistes que van causar l’admiració dels seus contemporanis.

 

El cicle està organitzat pels Amics dels Museus d’Osona i el MEV, Museu d’Art Medieval. I compte amb la col·laboració de Cineclub Vic, Museu de l’art de la Pell, Casino de Vic i Biblioteca Pilarín Bayés.