Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat

Comprar entrades

El Patrimoni d’Art Digital (PAD) arriba al MEV

El Patrimoni d’Art Digital (PAD) arriba al MEV

El Patrimoni d’Art Digital (PAD) arriba al MEV

El MEV acollirà una jornada de cocreació amb joves artistes digitals que reinterpretaran les obres de l'exposició temporal "Bèsties". També hi haurà tallers de creativitat i digitalització per a tota la família.

El PAD_MEV forma part de la programació paral·lela a l’exposició Bèsties. Els animals en l’art medieval del MEV. Aquesta aplega un total de 75 obres que posen de manifest la importància que tenien els animals i el simbolisme a l’Època Medieval. La mostra desenvoluparà un seguit d’activitats paral·leles en les quals s’emmarcarà el PAD. En aquest sentit, el PAD serà un espai per impulsar el jove talent d’artistes que reinterpretaran les peces medievals en format digital.

En aquesta edició que es realitza al MEV, Museu d’Art Medieval hi ha una segona convocatòria per a artistes digitals en procés de formació de la ciutat de Vic. Les convocatòries s’han obert, concretament, als alumnes de l’EART i de la UVic.

La jornada se celebrarà el 18 de novembre al MEV i les obres guanyadores d’ambdues convocatòries s’exposaran durant La Prèvia del Medieval.

Aquesta jornada també inclourà tallers familiars de creativitat i digitalització:

TALLER DE CREATIVITAT PER FAMÍLIES

Horari: 18 de novembre a les 11h
Durada: 2h
Places màximes: 10 infants acompanyats per màxim 2 adults
Preu: Gratuït
Descripció:
Descobriu la creativitat que porteu a dins amb tota la família!
BLOC 1: “ACTIVAR. DESPERTA LA TEVA CREATIVITAT!”
Treballarem el pensament crític i creatiu, prenent consciència de les habilitats creatives que podem assolir i de com les podem entrenar.
BLOC 2: “CREAR. MOSTRA EL TEU ARTISTA INTERIOR”.
Posarem en pràctica les habilitats creatives entrenades al primer bloc de l’activitat: escollirem una obra d’art per inspirar-nos i així crear-ne una de nova. Amb total llibertat creativa, la idea és que, a partir d’un referent previ, descobrim que es poden trobar nous llenguatges artístics i transformadors que ens permetran explicar noves idees i nous conceptes, tal com estan fent els artistes del PAD.

TALLER DE DIGITALITZACIÓ DEL PATRIMONI

Horari: 18 de novembre a les 16h
Durada: 1.30 h
Places màximes: 20 persones
Preu: Gratuït
Descripció:
El patrimoni és un llegat de valor que heredem i que conservem per a les generacions futures. Tot i que hi ha especialistes que se n’encarreguen, sabies que tu també hi pots contribuir? L’escaneig 3D ens permet descobrir i conservar el nostre patrimoni, però també ens permet crear, difondre i, el més important, passar-ho bé mentre ho fem!
Us convidem a descobrir el llegat i col·lecció del MEV, Museu d’art Medieval i a emportar-vos-en un trosset a casa gràcies a la l’escaneig 3D. Durant l’activitat aprendrem a utilitzar aquesta tecnologia puntera i podrem capturar amb els nostres telèfons mòbils peces del museu.