Si esteu al Museu utilitzeu aquest menú per consultar obres, o seguir recorreguts que hagueu creat

Comprar entrades
Pujar

Llibre d’hores – Museum Catharijneconvent (Utrecht)

Enrere

Capítol 5

Sèrie: Bèsties convidades

Llibre d'hores

Taller de Simon Bening

Llibre d’hores (Horae et preces)

 

Bruges, ca. 1510-1520

Pergamí miniat, 144 x 102 mm (disposició de pàgina, 70 x 43 mm).

Utrecht, Museum Catharijneconvent, ABM h11

 

Aquest manuscrit medieval es va crear en diverses fases. El text està escrit entre 1480-1500, en lletra cursiva. Els marges es van il·luminar entre 1510 i 1520 aproximadament al taller del miniaturista de Bruges Simon Bening (1483-1561), conegut per les seves belles flors i animals, com ara insectes, ocells i conills. Bening va ser un dels últims, però també un dels més grans, mestres de la il·luminació de manuscrits borgonyons. El miniaturista es va convertir en membre del gremi de pintors de Bruges el 1507.

L’inici de cada nou text important, així com la pàgina frontal, es caracteritza per una decoració al marge pintada amb motius rics i variats. Un total de 60 pàgines estan proveïdes de decoracions realistes en aquest manuscrit.

A la pàgina de la dreta hi veiem un hortus conclusus (jardí tancat) amb conillets blancs, marrons i negres. Els animals fan referència a la fertilitat i la virginitat de Maria. De manera corresponent, el text conté una pregària que fa referència al naixement de Crist.

 

Micha Leeflang

 

Més històries