If you are at the museum, use this menu to get information about the works, follow itineraires or access to "My Mev"
Visits
With children
Before making the visit, we recommend that you take into account the time available and the different itineraries that we propose and that, according to your interests, choose between the offer of guided tours, activities and exhibitions. Choose your tour with the available apps or the mobile web.
Collection
Itineraries
A magnificent collection of Catalan Romanesque and Gothic painting and sculpture masterpieces, along with outstanding collections of archaeology, goldsmithing, weaving, wrought iron, glass and ceramics. A fund of exceptional value made up of more than 29,000 pieces.
No matter who you are or how old you are, there are many ways to discover what our ancestors were like, what they did, how they lived and what they thought, you can do it online or also in the Museum, where various participatory proposals await you to travel to the past with a vision of present.
El MEV explica per què hi ha tantes bèsties en l’art medieval i en desxifra el simbolisme
En l’art medieval els animals són omnipresents. Què hi fan tantes bèsties? La nova exposició temporal ‘Bèsties. Els animals en l’art medieval del MEV’ mostra els animals que es poden veure en l’excepcional col·lecció del MEV, Museu d’Art Medieval de Vic i, el més important, en desxifra el seu significat. L’exposició aplega 75 obres que posen de manifest la importància que tenien els animals i el simbolisme que desprenien en el context social i religiós de fa mil anys.
L’excepcionalitat de les obres del MEV permet articular diferents relats sobre l’art i el context històric d’ara fa mil anys i la gran presència d’animals en la producció artística medieval és un d’aquests relats: Què hi fan tantes bèsties en l’art medieval i què signifiquen? L’explicació es trobarà a l’exposició temporal ‘Bèsties. Els animals en l’art medieval del MEV’ que s’inaugura al museu el dia 29 de març. La mostra es podrà visitar fins al 17 de desembre.
La mostra presenta 75 obres. La majoria formen part de l’extraordinària col·lecció del museu. És el cas del frontal d’altar de Santa Margarida de Vilaseca i la taula central del retaule de Sant Miquel de Verdú (pintura sobre taula); el compartiment amb la Davallada als Inferns del retaule de Sant Joanipol de Sant Joan de les Abadesses (escultura); la creu de Sant Joan de les Abadesses (orfebreria) o el teixit de les Àguiles de la casulla de Sant Bernat Calbó (teixit). A més, es podran veure cinc manuscrits que provenen de l’Arxiu Episcopal de Vic. L’exposició compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Cercle del Museu. La mostra, que vol ser molt divulgativa i adreçada a tots els públics, s’acompanyarà d’un complet programa d’activitats paral·leles.