Share

El Mev fa una programació especial en motiu del Mercat del Ram

14–03–18

Coincidint el Mercat del Ram de Vic, el Museu Episcopal de Vic (MEV) ha programat un seguit d'activitats adreçades als milers de persones que visiten la capital osonenca amb motiu d'una fira tan arrelada. Les activitats estan centrades en dos dels eixos: visites que tenen com a eix la col·lecció d'art medieval del museu i l'exposició temporal «El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses» que finalitza el 8 d'abril, després d'haver-se prorrogat unes setmanes. Algunes d'aquestes activitats es repetiran al llarg de la Setmana Santa.
 
Després de l'èxit obtingut en la seva estrena en el Mercat del Ram de l'any passat, el MEV ha tornat a programar la visita «Cavallers, bisbes i comerciants: La ciutat de Vic a l'Edat Mitjana». Aquesta visita vol explicar com era Vic a l'Edat Mitjana? Per què Vic estava dividida en dues ciutats diferents que tenien govern i moneda pròpia? Aquesta visita desvetlla, a través de les obres del MEV i amb la visita a diferents punts de l'entorn del museu, com era el dia a dia dels vigatans, dividits en la ciutat alta on vivien els comtes i els de la ciutat baixa, on estava establerta l'església. Aquesta visita tindrà un preu reduït de 4,25 euros durant la celebració del Mercat del Ram.

El MEV també ofereix en aquestes dates algunes de les visites especials del seu catàleg d'activitats que tenen més acceptació. D'una banda, «Visió romànica», una visita que combina la col·lecció d'art medieval del MEV i poder pujar al campanar de la catedral de Vic, la torre romànica més alta de Catalunya i de l'altra, «Recorregut medieval», una visita per conèixer l'art, la cultura i els costums medievals.
 
El MEV és també un espai on tota la família pot compartir experiències. Per això també s'ha programat l'activitat familiar «El Cavaller, la princesa i el drac». Aquesta activitat permet fer un recorregut ple de sorpreses a tota la família per descobrir dracs, cavallers i princeses a les obres del museu.
 
Aquestes dates també seran els darrers dies en què es pot veure l'exposició «El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses». La mostra havia d'acabar el 25 de febrer però s'ha prorrogat fins al 8 d'abril. En aquesta exposició temporal s'hi poden veure les importants troballes localitzades en el procés de conservació-restauració d'aquesta obra de l'orfebreria gòtica catalana. Aquesta complexa operació va permetre trobar a l'interior, relíquies guardades en petits farcells i dos pergamins. Els dies 22 i 29 de març s'oferiran visites guiades.
 
L'exposició vol visualitzar el treball de conservació, recerca, exhibició i divulgació del patrimoni que ha fet el MEV en els seus 125 anys.
 
ACTIVITATS MUSEU EPISCOPAL DE VIC | MERCAT DEL RAM I SETMANA SANTA
 
CAVALLERS, BISBES I COMERCIANTS: LA CIUTAT DE VIC A L’EDAT MITJANA
Dissabte 24 de març (11 h), divendres 30 de març (12 h) i dissabte 31 de març (11 h)
 
VISIÓ ROMÀNICA
Dissabte 24 de març (16.30 h), diumenge 25 de març (12h), dimecres 28 de març (16.30 h) i dissabte 31 de març (16.30 h)
 
RECORREGUT MEDIEVAL
Dissabte, 24 de març (12 h), diumenge 25 de març (12h), dissabte 31 de març (12 h) i diumenge 1 d’abril (12 h).
 
EL CAVALLER, LA PRINCESA I EL DRAC
Diumenge 25 de març (11 h) , dijous 29 de març (11 h) i divendres 30 de març (11 h)
 
EXPOSICIÓ «EL TRESOR OCULT. LA CREU DE SANT JOAN DE LES ABADESSES». Fins al 8 d’abril.
 
VISITES COMENTADES A L’EXPOSICIÓ «EL TRESOR OCULT. LA CREU DE SANT JOAN DE LES ABADESSES»
Dijous 22 de març (16.30 h) i dijous 29 de març (16.30 h)

 


Descarregar nota