Share

El Mev explica com arribaven les relíquies des de Terra Santa en una nova visita teatralitzada

06–12–17

Com ens arribaven a l’Edat Mitjana les relíquies des de Terra Santa fins a casa nostra? Aquest és un dels aspectes que explicarà un cavaller medieval en la programació d’activitats divulgatives que el Museu Episcopal de Vic (MEV) prepara durant el Mercat Medieval de Vic que se celebra del 6 al 10 de desembre a la capital d’Osona. Aquesta nova visita té com a punt de partida l’exposició «El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses» que fins al 25 de febrer es pot visitar al MEV. En aquesta exposició s’hi mostren les relíquies i, també pergamins que els treballs d’investigació van permetre localitzar amagades en aquesta joia de l’orfebreria gòtica catalana. La visita permetrà veure en les diferents sales del MEV curiositats de la llarga travessia que feia un cavaller medieval per arribar a terres santes. Per tenir una gran veracitat, el MEV ha encarregat aquesta visita al grup de recreació històrica Sordibus. Aquestes visites es faran els dies 6, 7, 8 i 9 de desembre a les 11 h, 13 h, 14 h, 16 h i 17 h i tenen un preu de 2 euros (gratuït pels menors de 10 anys).
 
El concorregut mercat vigatà també serà una bona oportunitat per visitar aquesta exposició temporal del MEV on es presenta la complexa operació que va permetre trobar a l’interior de la Creu de Sant Joan de les Abadesses aquestes petites relíquies guardades en petits farcells i també dos pergamins. L’exposició «El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses» vol donar a conèixer el treball de conservació, recerca i difusió del patrimoni que ha fet el MEV en els seus 125 anys d’existència.
 
El MEV completa la seva oferta d’activitats per aquest Mercat Medieval amb una sessió de la visita «El cicle del Nadal al MEV». En aquesta activitat el visitant pot conèixer la seqüència del naixement de l’Infant Jesús tal com és presentada per artistes romànics i gòtics en les obres del museu. Aquesta visita es farà el dissabte 9 de desembre a les 11 del matí i està inclosa en el preu de l’entrada al museu. El diumenge 10 de desembre a les 11 h s’ha programat l’activitat familiar «El cel i la terra» que vol explicar a la mainada l’origen de la tradició del Nadal i els Reis i conèixer com es presenten en l’art algunes de les figures del Pessebre. 
 
El MEV també ha programat sessions especials de «Visió romànica», una activitat que combina la col·lecció d’art medieval del MEV i poder pujar al campanar de la catedral de Vic, la torre romànica més alta de Catalunya. Aquesta es farà els dies 6, 7, 8, 9 i 10 de desembre a les 12 h. Amb motiu del Mercat Medieval aquesta visita té un preu especial de 4,25 euros (gratuïta pels menors de 10 anys). Per aquesta activitat es recomana realitzar reserva prèvia.

Horari especial mercat medieval.   
Dimecres 6 de desembre de 10 a 19 h
Dijous 7 de desembre de 10 a 19 h
Divendres 8 de desembre de 10 a 19 h
Dissabte 9 de desembre de 10 a 19 h
Diumenge 10 de desembre de 10 a 14 h.
 
VISITA TEATRALITZADA. EL RETORN DEL CAVALLER!
Dimecres 6, dijous 7, divendres 8 i dissabte 9 de desembre a les 11h, 13h, 14h, 16h i 17h. Preu: 2 € (menors de 10 anys gratuït).
 
VISIÓ ROMÀNICA
Dimecres 6, dijous 7, divendres 8, dissabte 9 i diumenge 10 de desembre a les 12 h. Preu especial mercat medieval: 4,25 € (menors de 10 anys gratuït). Places limitades, reserva prèvia.
 
EL CICLE DEL NADAL AL MEV
Dissabte 9 de desembre a les 11 h. Visita inclosa en el preu de l’entrada al museu.
 
EL CEL I LA TERRA
Diumenge 10 de desembre a les 11 h. Activitat familiar per a nens i nenes de 3 a 6 anys. Visita inclosa en el preu de l’entrada al museu.
 
EXPOSICIÓ TEMPORAL
El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses. Del 28 d’octubre de 2017 al 25 de febrer de 2018. Entrada gratuïta. .
 
 


Descarregar nota